Reklama
 
Blog | Martin Hajný

Volá do NEBE

Byl jsem požádán, abych se vyjádřil k emailu následujícího znění.

V případě, že bych si zlomení prstu vymyslel, zprávu i rentgenový snímek „nakreslil v Corellu“ – byl by postoj Mgr. P. Budského pochopitelný. V případě, že mi prst zlomil, to doslova VOLÁ DO NEBE (biskupům, vlk).

Dobrý den!

Články pana „Dr. Hajného“ neznám, proto se k nim nemohu vyjádřit. Mohu se jen vyjádřit k Vašemu e-mailu. Podle mých informací se daný člověk jmenuje Hejný. A že by měl doktorát ??? Jedná se zřejmě o psychicky nemocného člověka, který před dávnou dobou občas ministroval v kostele sv. Havla a u Panny Marie před Týnem. Jeho vystupování zde bylo ale slušně řečeno velmi problematické. Při jedné bohoslužbě sloužené P. Kelnarem zneuctil eucharistii tím, že při svatém přijímání hrábnul rukou do pateny s Tělem Kristovým. Následně byl vykázán z ministrantské služby. Za pár dní se ale objevil u sv. Havla na mši, kterou jsem sloužil já. Nechal jsem ho ministrovat, když už tedy byl oblečený, ale jeho jednání bylo opět problematické, až po mši došlo k incidentu, ze kterého údajně odešel se zlomeným malíčkem (kdo ví, kde si ho zlomil; a jestli na těch RTG snímcích je jeho malíček). Následující neděli měl P. Kelnar, pan Hejný opět přišel do asistence a na výzvu P. Kelnara k opuštění sakristie nereagoval. Následně bylo oznámeno, že mše nezačne, dokud p. Hejný neodejde mezi lid. Neodešel. A tak byl násilím s pomocí několika silnějších ministrantů za hlasitých výkřiků: „Kelnarovo gestapo“ vyveden. Od té doby se už v obou kostelech neobjevil. Akorát mi poslal pár velmi neslušných SMS. A od té doby se také pořád něčeho někde domáhá a pořád na to nikdo nereaguje. Rozumným lidem totiž dojde, že to nemá smysl. Kdyby chtěl skutečně něco řešit, tak přijde a vyříkáme si to. Zjistit, kde právě jsem ustanoven je přece dost jednoduché. To má při hledání na internetu za chvilku. A ještě mě k tomu napadá jeden takový citát: „Voříškové štěkají a štěkají, karavana nechť si hledí cíle své cesty“. Tak toť snad vše. A jinak – nějak se nemohu upamatovat, odkud se známe …

Zdraví

P. Pavel Budský 

Pozn.: Mgr. Pavel Budský působí ve farnosti ÚVALY.

>>>>>>>>> 

V reakci na email výše:

1. Pakliže došlo ke „zneuctění“, nebyl jsem to já, ale kněz Mgr. Vladimír Kelnar, kdo 1.dubna 2004 odhodil na zem Týnského chrámu sv. hostii a po slovech: „Vy jste služebníkem Krista, ne Kristus služebníkem Vašímzčervenal.

2. V Týnském chrámu jsem neministroval. Chodil jsem tam v době studií (tj. v době, kdy tam působil P. Jiří Reinsberg), ne v době, o které píše P. Budský.

3. Z Týnského chrámu jsem nebyl „vykázán“ani „vyveden“. I potom, co P. Kelnar 1.4.2004 odmítl dokončit mši svatou jsem tam 5-10 minut klečel. Mříže kostela a vchodové dveře byly zavřeny až poté, co jsem (aniž by mne někdo nutil) odešel.

4. Mezi „příhodou“ s V. Kelnarem v Týnském chrámu (1.4.2004) a napadením mojí osoby P.Budským v zákristii kostela sv.Havla (16.5.2004) uběhlo více než 5 týdnů.

5. Po celou tu dobu jsem do kostela sv. Havla chodil. „Problematickým“ nebylo chování mé, ale kněze Budského. Konkrétně ve středu 12.5.2004 držel v ruce misku s hostiemi a začal křičet na přítomné lidi ať k přijímání přistupují ve dvou zástupech“. Starší paní, která tam chodila léta, se díky tomu otočila a než aby přijala Tělo Páně od křičícího kněze, bez přijímání odešla.

6. Následující neděli (16.5.2004) vyvolal kněz Budský incident tím, že po příchodu do zákristie se po skončení mše svaté pustil do ministrantů: „A kleká se až těsně před pozdvihováním, né jako někdó.“ Ozval se ten, který si klekl první: „Pavle nezlob se, ale já si myslím, že jde o Krista, a že je úplně jedno, kdy se pokleká.“ Toho jsem se zastal a řekl: Hřích lze přemoci jedině láskou, ne strachem.“ P. Budský se vrhl na mne, ať mlčím, že kanovník Kelnar si nepřeje, abych tam já chodil. Fyzicky mne napadl a začal mně lámat prsty na ruce. Odstrčil i jáhna pana Václava Boháče, který se nás pokusil oddělit. Když jsem P. Budskému řekl: „Protože se Vy bojíte svého šéfa, odháníte lidi od Krista.“, zabral a přes svůj kolečkový růženec mi zlomil malíček. Přitom si ulevil slovy „v této farnosti si neumějí vážit kněze“ a z kostela odešel.

7. V neděli 23.5.2004 přišel na ranní mši pan Vladimír Kelnar. Těsně před začátkem. Na pozdrav neodpověděl. Hned za ním šel urostlý muž. Na jeho otázku: „Je všechno v pořádku?“ odpověděl kanovník Kelnar: Není všechno v pořádku. Bylo mi řečeno, že pan kanovník si nepřeje, abych při mši ministroval. Na dotaz proč – co jsem udělal špatně, nebyl schopen říci důvod. Když jsem se ho zeptal: „Proč jste tedy zčervenal?“ Řekl: „Tak vidíte, jak se ke mně chová.“ A následně jsem začal být doprovodem kanovníka Kelnara svlékán. Když se mne dotyčný dotkl na přirození (přes kalhoty) – zeptal jsem se klidně: „A to Vám vaše paní nedala?“ „Á, to víte, to nás tak po ránu baví.“ Na to reagoval pan jáhen Boháč slovy: „Martine, jsou zde děti.“ Jak to zaslechl kanovník Kelnar, podívali se na sebe s mužem, který mne svlékal a ten z kostela přivedl otce dítěte, na které je (nechtěně) upozornil jáhen Boháč. Ten mne pak před zraky vlastního syna poslal jediným hmatem k zemi, přičemž mi zničil náramkové hodinky.

8. V kontextu názvu textu „Volá do NEBE“ mohu potvrdit slova Pavla Budského, že promyšlenost, až snad msta (?) i to, že se tak stalo v kostele dokonce před dětmi (!) mne překvapilo a díky tomu jsem to a) před oltářem, b) před svatostánkem a c) před přítomnými lidmi v kostele hlasitě vyjádřil slovy: KELNAROVO GESTAPO a dodal:JSTE TOHO SVĚDKY.

9. Na přímý dotaz, zda bylo v pořádku napadení mojí osoby a zlomení prstu knězem Budským odpověděl v říjnu 2004 kardinál Vlk: „Teď mi to je konečně vše jasné. ANO, to bylo v pořádku.“ Následně lhal (+ na svém tvrzení trval) i v rozhlase (34. minuta).

10. Mé jméno kněz Budský zná. Je uvedeno na chirurgické zprávě i na RTG snímku. Kopii jsem mu zaslal. Následně jsem mu zavolal, zda se nechce omluvit, že mi zlomil prst. Na což odpověděl: „Pane Hajný, já vůbec nemám potřebu se s vámi bavit.“ a telefon položil. Co se týká SMS, že kněží typu P. Budského jsou „hovada“, emailu (výše) rozumím tak, že kněz Budský informaci přijal. (Tj. jak informaci o tom, že prst mi zlomil ON, tak informaci o tom, jak se jmenuji.)

cako_ppb2

Související: Kanovníci – Pražský Deník ,  Dušičky.

 

„Pražský arcibiskup Dominik Duka má za to, že zkušenosti a znalosti obou nových členů kapituly budou velkým přínosem pro činnost této nejstarší instituce působící v arcidiecézi pražské.“  iRozhlas .

. . .

S odchodem prezidenta Zemana a příchodem prezidenta Pavla odchází duch AROGANCE z Pražského hradu. KÉŽ BY ke stejné změně mohlo dojít i v ŘK církvi.

Reklama